Bucuresti

Romania

09:00 - 18:00

Monday to Friday

+40742140810

office@tfaconsultanta.ro

Depui sau nu declaratia 600

21 Jan    CAS, CASS, Declaratii, PFA

Declaratia 600 se depune de catre persoanele care in anul 2017 au obtinut venituri nete de peste 22.800 RON din alte surse decat cele salariale (in veniturile salariale sunt incluse si veniturile din contractele de mandat).

In afara de persoanele care sunt organizate sub o forma de activitate independenta (PFA,PFI) sunt obligate la depunerea declaratiei si persoanele care au obtinut venituri nete in 2017  (se scade cota forfetara de 40% ) peste plafonul de 22800 RON, din drepturi de proprietate intelectuala, arenda, cedarea bunurilor.

De asemenea pentru toate castigurile din investitii (venituri – pierderi) ce depasesc plafonul amintit: cum ar fi dobanzile, tranzactii de vanzare actiuni sau alte titluri de valoare, dividende (se scade impozitul platit din divdendul brut ) se va depune 600 si vor intra in incidenta CASS.

Declaratia se poate depune online si prin intermediul spatiului virtual ANAF, care se activeaza printr-o deplasare la ANAF cu o decizie anterioara de impunere sau cu un cod de validare obtinut de pe site.

Link catre formularul online:

https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/600.html

Sfatul meu este sa va activati spatiul virtual ANAF, este destul de util mai ales pentru cei care obtineti si venituri din salarii fiindca acolo puteti urmari ce sume sunt virate de catre angajatori din salariul lunar catre Stat.